Ülés időpontja

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Prof. Dr. Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke összehívta a testület soron következő ülését.

Az ülés időpontja: 2017. május 2. (kedd) 14:30 óra

Az ülés helye:  Nemzeti Választási Iroda székháza

(1054 Budapest, Alkotmány u. 3.) 

 

Tervezett napirend:

I.            Országos népszavazási kezdeményezések elbírálása

 

1.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el?”

Vágó Gábor magánszemély

2.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények alsó büntetési tétele hivatalos személy által történő elkövetés esetén öt év szabadságvesztés legyen?”

Vágó Gábor magánszemély

3.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények vonatkozásában a feljelentés elutasításával szemben a feljelentő bírósághoz fellebbezhessen?”

Vágó Gábor magánszemély

4.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények vonatkozásában a nyomozást megszüntető döntéssel szemben a feljelentő bírósághoz fellebbezhessen?”

Vágó Gábor magánszemély

5.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a köztulajdonban álló gazdasági társaság által kötött szerződés érvényességi feltétele legyen, hogy a szerződést a köztulajdonban álló gazdasági társaság az interneten közzétegye?”

Vágó Gábor magánszemély

6.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a költségvetési szerv által kötött szerződés érvényességi feltétele legyen, hogy a szerződést a költségvetési szerv az interneten közzétegye?”

Vágó Gábor magánszemély

7.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy köztulajdonban álló gazdasági társasággal foglalkoztatási jogviszonyban álló személy onnan származó éves jövedelme a köztársasági elnök tiszteletdíjának éves összegét ne haladhassa meg?”

Vágó Gábor magánszemély

8.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy költségvetési szervvel foglalkoztatási jogviszonyban álló személy onnan származó éves jövedelme a köztársasági elnök tiszteletdíjának éves összegét ne haladhassa meg?”

Vágó Gábor magánszemély

9.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy ne lehessen miniszterelnöknek javasolható az a személy, akit korábban az Országgyűlés legalább két alkalommal miniszterelnöknek megválasztott?”

Kádár Barnabás Áron magánszemély

10.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény úgy módosuljon, hogy ne lehessen miniszterelnöknek javasolható és megválasztható az a személy, akit korábban az Országgyűlés legalább két alkalommal miniszterelnöknek megválasztott?”

Kádár Barnabás Áron magánszemély

 

A Nemzeti Választási Bizottság ülése nyilvános.

 

Utolsó módosítás dátuma: 2017.04.28.